laverdablogg

laverdablogg

Laverda 750 GT 1969

Det här är en av mina tre Laverda, så här såg den ut på 70-talet. Nu är den nerplockad och ska renoveras till orginalskick.

Norrland och åter Uppsala

Laverda 750Posted by Thomas Högberg Mon, November 09, 2009 19:41:59

1975 såldes Laverdan och for från Tärnsjö till Jokkmokk med sin ägare, under 80-talet fanns den i Malmberget och hamnade 1993 i Överkalix och stannade där tills jag hittade den på Blocket 2006. Jag såg en SFC i Classic Bike tidigare och mitt gamla Laverda hjärta började klappa, och eftersom jag nog inte kan köpa tillbaks min 750, så hittade jag denna i stället.

Ja, ja..jag vet återfallsnkutte o 55 plus, men vad fan jag ville bara ha den! Så jag ringde och sade. "Jag tar den!" Det blev tyst i Norrlandsluren....Hur då? det är väl 100 mil till Överkalix. "Jag kommer med Flyget till Piteå!" OK! Vi ses där! Nu visade det sig att Laverdan var obesiktigad, men Norrlänningen sade..vi får väl åka dit o besikta.... sagt och gjort, ingen bokning där inte inga problem!

Efter en punktering i Luleå så körde jag hem till Uppsala med en övernattning. Nu var Laverdan åter i Uppsala där allting började, och den har hittat hem. I bland tror man att det är uträknat så, allting faller på plats.

Blog ImageBesiktning i Luleå augusti 2006