laverdablogg

laverdablogg

Laverda 750 GT 1969

Det här är en av mina tre Laverda, så här såg den ut på 70-talet. Nu är den nerplockad och ska renoveras till orginalskick.

Nya lager i svingen

Laverda 750Posted by Thomas Högberg Mon, February 22, 2010 19:40:00
Förra vintern rev jag ner svingen och startade med att försöka få bort dom gamla mässningsbussningarna. Jag vill byta till nållager för att svingen var stum! Den var hårt dragen och satt fast! 

Blog ImageDet visade sig att det inte var lätt att få bort bussningarna, Anders hjälpte mig i verkstan och vi försökte att pressa bort dom. - Vilket vi inte skulle ha gjort! I mitten sitter en stålhylsa, så vi lyckades att pressa sönder röret den sitter i. Efter 14 bedrövelser och lite nya rördelar en svarv, samt en duktig svetsare som Anders är så ser allt bra ut nu. När jag i dag skulle knacka dit nållagren så lyckades jag förstöra ett, så elendet fortsätter och hur tusan ska man få bort det här nållagret då? Jag får köpa ett nytt i morgon och får höra med Dione som har lagren. Som sagt var det är inte helt enkelt att fixa en sving. - se bilden på axel och bussningar, mellanbit, lager, packbox och slitbricka. det är viktigt att bussningarna går ut en bit mer än svingen, så den inte sitter fast när man drar fast den i ramen.